Jul snart jul snart jul snart

Standard
Jul snart jul snart jul snart

Jo visst är det så!
Det kan man ana, lukta sig till i varje vrå. Ser man reklam på tv då blixtrar det till av en massa ”jul snart jul”.
Tårarna rinner och det är inte för att det är så fridfullt utan för att det är så mycket glitter.
Men ljus är fint. Och det är mycket som är fint till jul. Vi får inte glömma det i all ”galenskap” av ting som vi bör köpa för att vara så lyckliga som möjligt.
Julklappar är också fint. Det här med att ge är underbart, att få är en spännande och rolig sak. Inte nödvändig, men fin.
Men det trevligaste är dock att ge, helst något man har gjort. Det känns mer från mig då, och att få en sådan present är det högsta av det högsta.
Nå, då har vi ljus och julklappar, men det bästa och högsta är att man ses då, första familjen och andra familjen brukar träffas och man äter gott ser på Kalle Anka och äter igen. Det sorgliga är de som inte har någon familj eller vill inte umgås med dem.
Vad gör de då?
Eller uteliggare som riktigt längtar in till värmen och tryggheten. Jag hoppas att många soppkök har öppet och att det blir jul för dem med.
Sen tänker jag på de som saknar sina familjer, de som har stora avstånd till dem. Hoppas att de ändå ska känna den värmen här i Sverige. Trots kylan som har kommit mer och mer.
Den ska vi mota bort, tro mig, det finns för mycket hjärta så den får inte plats.

Nu när jag har vädrat lite tankar så (javisstja, jag har ju inte pratat väder, okej vi vill att snön ska komma också) vill jag ”göra en tävling” (inte göra en pudel).
Jag delar ut tre priser till tre vinnare och det ena är min roman Eko av natt, och det andra är min andra roman Andetag, och det tredje är min diktbok Luftens sötma.

Den 1 december kommer det en fråga som ni ska svara på och dagen efter kommer svaret.
Sen kommer fem frågor till innan den 12 december på den här sidan, och de tre med flest rätt vinner.
Boken skickas till dig eller hämtas hos mig om du bor här i närheten. (då bjuder jag på kaffe och glögg).

Lycka till!
Stina

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s