Sånger i mitt bröst

Standard
Sånger i mitt bröst

Vi sjöng låtar i jazziga toner som var mina egna och andras. Vi var två, fem och fyra…

Klockan nio på morgonen försökte vi hålla gäspningen tillbaka, men på kvällarnas kulturnätter var energin sprängfylld.

På Gotland var det varmt och behagligt och i Västervik blev återseendet en kär lyssnare. Men är man som vi ett gäng glada amatörer så får man stå ut med diverse konstigheter från arrangörerna. Man är liksom mindre värd, trots att svetten rinner och tiden blir lång.

Det är lite samma sak med skrivandet, det stora och viktiga (det som man med stor kärlek och mycket svett) lägger ner sina krafter på, får det kalla och hårda emot sig som piskrapp.

Då och då (för sällan) blir det något mjukt och lent mot sin kind som vidrör den, försiktigt tittar man upp och tåras av lycka.

Här en text som blev en låt, en som TABA spelade(jag och min sambo):

NYSTANET ur  Vattnets ådra

Idag sjunger isen
Visslar fåglarna
Tisslar gräset
Imorgon kylar
kinden
Mörkar himmelen
Knastrar marken
Nästa dag
skiner solen
Leker myggorna sin
första lek
En tråd för oss
sakta
Mot nystanet
Den för oss i
Sick sack
Och säger
Tick tack
Vi följer med
som en vante
Mot okända delar
av det som är
Nystanet

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s