Sommarvärme

Standard
Sommarvärme

I dag är det sommar, härliga ljuvliga försommaren. Vill därför ge er en dikt:

Frej

fåglarna i molnen
omger sig av ett hav
av falska plågor
invid dess sida
sitter vargen
gränslös och hopplös
fastsliten i en grav
vaknar av skriket
ur den kvidande
fågelns hals

det lättar i skyn
det vaknar av rop
ty kärleken har kommit
landat vid din sida
fått din nakna sida
att vakna störst
vakna i törst
av fågelns kvidande

IMG_0101

Och begynnelsen av en pjäs:

Frej och Gerd ett passionsdrama

 

Scen 1:

En skön morgon satt Frej, son till Njord och tillika fruktbarhetens samt jordbrukets gud, och beundrade den saliga världen i sin helhet.
Långt, långt, där borta beskådade han en gård. Inbäddad i björklöv av renaste guld.
Men det kunde inte överglänsa det han nu fick se.

Frej:
Oh saliga moder. Du heliga jord. Detta måste vara en synvilla. Ett spratt spelas upp för mig. Men blott svider mina ögon som om den hetaste källan började där. Just i mina ögon.
De darrar av det ljus som strålar ut från hennes kropp. Jag ser inte björklöven av renaste guld för denna ljuva varelses ljusstrålar. De är som de vassaste spjutspetsar. Men behagligare. Mycket, mycket behagligare. Jag suckar. Jag darrar. Jag åtrår.
Är det ljusaste dag? (förvirrat)
För en stund sedan nalkades kvällen och de kyliga vindarna drog över landet. Men du kvinna har gjort dag i mina ögon.
Du får mig att häpna över alla ord som har lekt med vinden.
Vem kan leka med vinden nu? Nu sedan ögonen vilat på den vackraste varelsen som skådats. Då finns inte vinden. Då finns inte tiden.
Blott är du dotter till jättarna Gymer och Aurboda, och vi kan inte, (viskar han) får inte, vila i varandras armar! Men, men, nu är jag svag. Så svag.

fortsättning under teaterpjäser

IMG_0100

Kram Stina

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s