Året var 1990 och som radioreporter var nyfikenheten stor. Då också:)

Standard
Året var 1990 och som radioreporter var nyfikenheten stor. Då också:)

Jag måste bara få ge er lite av den smula som jag lyckades fånga upp i mina radioinslag. En smula som blev stor som en limpa.
När jag höll på med mina längre radioinslag till bland annat ”Jobbet”, ”Husesyn” och ”Rum för musik” i P1, kom jag på att jag skulle spela in olika ljud som vi har runtomkring oss. Det blev människors arbetsredskap rakt av.
En symaskin, en fax, en skrivmaskin och en kaffekvarn blev föremålen för ljudinspelningarna. Och jag tänkte på vad jag skulle rama in de med.
Givetvis. Förstås. Det finns ju inget bättre, tänkte jag, än han som komponerar ljud och som kanske kan få ihop alla ljud till en helhet.

Jag vågade inte hoppas på det, men mitt hjärta bankade och ivrigt frågade jag honom, Staffan Mossenmark som bodde i Linköping 1990.
”Visst, sa han, ”visst ställer jag upp på en intervju” och ”visst ska jag försöka göra en låt av dina inspelade ljud.”
Jag blev så glad, min iver visste inga gränser. Hur skulle det bli? Går det?

Och jovisst gick det.
Allting går med en duktig människas hand och ett vant öra. Tack Staffan Mossenmark och ”Rum för musik”, ni som fick den galna iden att blomma ut och bli ett rum av musik.

https://soundcloud.com/holgerthell/ljud-for-musik/s-kSsoM

Kram Stina

IMG_0077

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s