Bokleveransen har kommit, prisa tryckeriet:)

Standard
Bokleveransen har kommit, prisa tryckeriet:)

När kartongerna steg in över tröskeln så svettades jag. Ivrigt slet jag upp den. Det lilla barnet i mig var nyfiken och skräckfylld.
Men där var den, boken, och precis som jag ville ha den. Lycklig kramade jag om sambon och tog ett par varv i köket. Kaffet skvalpade i min hand och de senaste dagarnas hetta var som bortblåst.

Kvar fanns bara lyckan och jag och en katt (ett par sångrader från vårt tjejband). För där fanns också min sambo som jag slitit mitt hår med och trasslat in mig i hans hår många gånger. Där fanns boken som jag bläddrade i (det var första gången som jag vågade titta i en av mina böcker när den precis har anlänt), granskade och luktade på.
Sedan ställde jag upp den för att se på den vackra tavlan i miniformat (en del av en litografi av Bertil Almlöf). Gick ut i trädgården och såg på färgerna därute som blandades med det gröna.

Inne i vårt hus från 1918, lyste boken välkomnande. Allt var en fröjd.

Måste ge er artikeln som Kultursidan skrev i dagarna. Den var så bra!
http://www.kultursidan.nu/?p=20472

Ha det lugnt och skönt på era stolar och gräsmattor. Och glöm inte att njuta (jag gör det när molnet kommer).

Kram Stina

bild-vy över röda

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

4 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s