Händelser kring kvarnen

Standard
Händelser kring kvarnen

Mitt över kvarteret Mjölnaren i Norrköping pratade jag i radio Östergötland om min nya bok, I mjölnarens spår. STF Sankt Annagården som ligger innan Sanden i Sankt Anna, lade ut ett informationsblad om boken på fb och att den fanns att köpa i Sanden.
Samtidigt berättade de att Sankt Annagården byggdes som en kvarn i början av 1930-talet och att det var ”passande att slå ett slag för boken I mjölnarens spår”.
Hur ”passande” är inte allt? Hur fantastiskt är det inte att allt hänger ihop?
Det finns nystan till allt. Som man bara drar och drar i, tills tråden letar sig fram till en annan tråd som för oss vidare in mot okända stickande föremål.

Den gula tavlan sticker i mina ögon på ett behagligt sätt. Den som är framsidan på min bok, den som hängt på min vägg i 25 år.
Tavlan hängde utanför mitt nyfödda barns rum som låg i värmesäng på sjukhuset hennes första vecka. När tavlan hängde där så infann sig ett lugn hos mig.
Den gjorde mig trygg i att allt skulle gå bra med vår dotter.
Ni ser hur allt (ja, i alla fall lite) hänger ihop. Det gäller bara att se lite mer än där näsan slutar. Inte alltid men ibland. Då skulle man kanske förstå, inte alltid men ibland, att man själv och alla andra är den där lilla kuggen som behövs för att driva hjulet framåt.
Kvarnhjulet:)

Fina recensioner har den/jag fått, sådana som bara glimmar till i det där extra ljuset för att få allt att lysa upp i ett fantastiskt sken. Artiklarna som skrivits om den/mig är en förstärkning av ljusskenet.
Några väldigt bra meningar som bär mig/boken fram genom små guppiga vägar och som tar mig hela den ”långa” vägen till Söderköpings Bokhandel den 5 september.

affisch_5sep-boksamtal på söderköpings bok 5 sept
Och till Östergötlands bokmässa den 19 september.

bokmässa

               http://ostergotlandsbokmassa.se/

EN FILMSNUTT

YOUTUBE

🙂

ARTIKLAR OM MIG/BOKEN:

Norrköpings tidningar

🙂

 

Kultursidan

🙂

Västervikstidningen

Göteborgs-Posten

bild-gp

bild-gp1

RECENSIONER:

Kultursidan

Corren

Folkbladet

Bokblogg:

Boklysten

Boktokig

 

Intervju på
(lyssna från 2:05:58)
:

Sveriges Radio Östergötland

bild-m å jag boksläpp 19 juli

Och här finns den att köpa:

Åtvidabergs pappers- och bokhandel. Akademibokhandeln Linköping
Söderköpings bokhandel

Strömstads bokhandel
Akademibokhandeln Västra Hamnen Gbg
Norrköpings Antikvariat
Stadsmuseet Norrköping
Kan beställas hos alla bokhandlare

Ebes förlag

Bokus

Adlibris

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

One response »

  1. Pingback: Recension i Corren 1 september | stina nilsson bassell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s