4 december, och jag vill ge er en favoritspelplats:

Standard
4 december, och jag vill ge er en favoritspelplats:

Bild Café Mejeriet

 

Café Mejeriet öppnar varje år vid midsommar och har öppet hela sommaren till ca15 augusti.

Alla dagar utom måndag är café och restaurangdel öppet mellan 12-15 och mellan 19-24.

 

Adress: Vickleby Bygata 58
38693 FÄRJESTADEN

 

mejeriet

Bild Café Mejeriet

 

mejeriet öland

Ovan och nedan mejeriet som det såg ut 1981. Geten Klara visade sig vara en bock, men fick behålla namnet. Bild: Ola Hjelm

öland

 

Sommartid bodde Tomas Percys mormor granne med mejeriet och han började drömma om att ta över det. När han förvärvade mejeriet 1978 hade det varit overksamt i trettio år. För att finansiera den omfattande renoveringen av fastigheten startade Tomas tillsammans med brodern Hannes ett glasskafé 1981.
Mycket av inredningen är reseminnen hämtade från Tomas många resor, men också brodern Hannes har bidragit från sin tid som kock och bartender i New York.
Efter att även ha renoverat den gamla isladan för mejeriprodukterna till ett atrium med servering har det också tillkommit kalla maträtter och sallader samt till slut även varmrätter och alkoholhaltiga drycker.
I början av åttiotalet var det ovanligt med både espresso och grekiska sallader på landsbygden, men det visade sig att många sommarölänningar uppskattade nyheterna och det blev snabbt ett café man gärna återkom till.

Café Mejeriet

 

Taba, Holger piano och Stina sång, spelar:

Coffee

Härligt att spela och sjunga där. Det var himmelskt. Och deras anarkistmackor var inte att leka med:)

Annonser

About stina bassell

Födelsedag: 13 juni 1963 Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s