Mormor höst- vår- sommar- och vinter

Standard
Mormor höst- vår- sommar- och vinter

Jag undrar hur mormor Olga Wass gjorde dessa snöklädda dagar på ålderns höst. Varför säger man på ålderns ”höst” egentligen? Jag förstår att det närmar sig årets slut, och att det då är slutet för människan och man känner sig som ett visset löv, trädstammen fryser i sin nakenhet. Men ändå…

Kanske att man känner sig som på ”ålderns vår” fast man ”borde” känna sig som på ”ålderns höst”…

I alla fall bodde mormor här året runt. Utan dusch!

snösanden

 

 

mormor

Här är Olga Wass i Sanden med sina rosor. Förutom lanthandel hade familjen Wass pensionat.

Mormor Olga kom från Fjärsbo utanför Åtvidaberg och

hamnade i en fantastisk miljö.

 

Född 1891-07-05 i Fjärsbo, Kättilstad. Levde med modern 1899 i Fjärsbo, Kättilstad. Levde med modern 1908 i Fjärsbo, Kättilstad Död 1979-04-10 i Sanden, Sankt Annas skärgård.

 

Snart har vi dusch i vårt sommarhus…

bild-rosor i sanden

Om stina bassell

Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Lämna en kommentar