Den nya romanen kommer att finnas på Bokmässan i Göteborg. Jag personligen kan tyvärr inte närvara pga sviter efter två hjärnblödningar. Men nya boken finns där, liksom två av mina andra böcker.
I en helt annan monter.
Kram och välkomna!

————

Norrköpings Tidningar:

nt-spegeln

Boken har kommit!

Västerviks Tidningen:

vt1

Detta bildspel kräver JavaScript.

kraft kulturproduktion


 

 


 

i-mjc3b6lnarens-spc3a5r-ljudbok2

                                                     Ljudbok

 Storytel

 Läs här


 

De alternativa scenerna blev verklighet

De alternativa scenerna blev verklighet

Tack  min fina stand-in på Världskulturmuseet. Utan dig inget Scener & Samtal. Ingen protest för mig personligen för att visa mitt motstånd till att Nya Tider återigen befann sig på Bokmässan Göteborg . Jag kunde visa genom mina ord, som du hade med dig i handen, vad jag tycker och vad vi vill ha i vårt samhälle. Tack alla som gjorde att dessa dagar blev verklighet. Kram till dig min stand-in, och alla som hjälper mig att göra det jag själv inte bemästrar! Icke att förglömma de vänliga orden som bär mig framåt. De som vi alla behöver för att känna att världen trots allt är varm, go och mjuk. Och givetvis vill vi visa var ”skåpet” ska stå, att vi vill ha ett samhälle med värme och där alla är välkomna!

Tidskriften Författaren

Foto Carina Blomgren

lasalyssna_gbg2


En bokblogg om tre starka romaner: Läs här

Vad glad jag blev att min bok var bland dessa tre.
Jag blev varm i hela kroppen, tack Boklysten!
Kram Stina


Utlottning på Books & Dreams! 

närodlat

Östergötlands bokmässa:

Äntligen ny vecka! Och vi börjar på bästa sätt genom att presentera ytterligare en av våra fantastiska östgötska författare som kommer att presentera sin senaste bok på Vårens närodlade böcker! Kom och träffa henne och många fler fredag 22 april kl. 16.00-18.00 i Mellanrummet på Norrköpings stadsbibliotek!

Läs mer här

Det här presenterade jag: Läs här


 

 

Författarbesök på Edgards på Lagnö, Sankt Annas skärgård, den 8 juli.

Författarbesök på Edgards på Lagnö, Sankt Annas skärgård, den 8 juli Författaren Stina Nilsson Bassell samtalar med journalisten Marie-Louise Kristensson om den historiska romanen I mjölnarens spår och hennes författarskap. Boksignering. Stina blev 2015 utnämnd till Region Östergötlands honnörsstipendiat. Efter nio utgivna böcker, där den senaste historiska romanen utspelar sig utanför Åtvidaberg, håller hon på med den tionde boken, en roman som heter Spegeln i rummet utanför där handlingen utspelar sig i Sanden. Där har hon tillbringat sina somrar sedan barnsben hos mormor Olga Wass.

Se facebook:

Edgards på Lagnö

 


 

vattnets ådraeldens aska    

andetageko av natti mjölnarens spår

sagan om smått och gottsagan om häxan Märtamannen i rocken1  

2015- I mjölnarens spår-roman
Boksläppfika

2015-Mannen i rocken- vuxensaga
Boksläppfika

2013-Luftens sötma-dikter

2013- Sagan om häxan Märta, och om trollen och spöket- barnbok
Boksläppfika

2013- Eko av natt-roman
Boksläppfika

2011-Vattnets ådra-dikter

2011- Andetag- roman
Boksläppfika

2010- Eldens aska- dikter

2010 – Sagan om smått och gott- barnbok
Boksläppfika


 

BOKVIDEO- Mannen i rocken

BOKVIDEO- I mjölnarens spår

BOKVIDEO- I mjölnarens spår som Ljudbok

BOKVIDEO- Sagan om smått och gott

FÖRFATTARINTERVJU- Stina Nilsson Bassell


 

Ett glänsande urmysigt boksläpp till alla som gjorde det möjligt. Ett stort tack till er alla som ville vara med att fira min nya bok I mjölnarens spår. Där var min sambo som kändes som tio händer och tio ben, I ett stort hjärta bringade han ljus och värme (trots kylan). En fantastisk person som hade ett lugnt och varmt samtal med frågor som satte som pricken över i:et, Marie-Louise Kristensson (tre i:n i hennes namn och om man tiodubblar dem så är det mer rättvist). En underbar musiker, Josef Mårdh, som satte guldkant på boksläppet. Vilken röst! Den kommer INTE stanna i Norrköping inte! Och sedan har vi alla goa människor som lyssnade och gjorde festen till en RIKTIGT härlig fest! En riktig lyckträff i allt, en härlig och ärlig dag i Emmas tecken (Emma är huvudpersonen i boken).
Stora kramar och bilder ger jag er här:)
Stina

affisch_5sep-boksamtal på söderköpings bok 5 sept


 

Ett pris som glittrar i det ljummaste vatten.

Ett pris som glittrar i det ljummaste vatten

Stipendium

Så fina ord! Trodde väl aldrig att mina ord för en sekund kunde upphöra att existera. Men det gjorde de, för en sekund:) I en värme av tårar läste jag den fantastiska motiveringen och förstår nu att: Jag fick ert ärofulla stipendium,
och jag känner mig stolt, glad, och lite generad,
tack så jättemycket. Tavlorna hänger nu på min vägg. I vardagsrummet har de fått sin plats ovanför soffan och mitt emot är den tavla av Bertil Almlöf som pryder I mjölnarens spår.

bild-stipendium

Motivering Honnörsstipendium:

”Stina Nilsson Bassell tilldelas Region Östergötlands honnörsstipendium för sitt enastående författarskap som rymmer många av livets frågeställningar kring det personliga och det allmänmänskliga.

Hennes inlevelseförmåga och erfarenheter som gestaltas i hennes skrivande gör hennes böcker till meningsskapande och till levande litteratur för läsaren.”

 

bild-stipendium tavla

Underbar trolsk tavla,

den liksom ”talar” JAG!

Ett fint pris.

av Folke Gullby

 ”Folke Gullby (född Svensson), född 1912 i Gullebo, Åtvidaberg, död 1982 i Gullebo, var en svensk bildkonstnär och grafiker. Gullby visade tidigt konstnärliga anlag och som 6-åring skar han till gubbar av rovor på fädernegården i Gullebo.
Som 18-åring flyttade han till Stockholm och började studera på Blombergs målarskola. Från 1932 arbetade han i fem år som illustratör och sagotecknare på Åhlén & Åkerlunds förlag.Våren 1936 fortsatte Gullby sin utbildning vid etsarskolan på Konstakademien i Stockholm. Han var en person med starkt intellekt och som grafiker en av de skickligaste i Sverige. Han har också utfört verk i olja och akvarell.
I känsliga porträtt och lyriska interiörer och landskap anknyter han i ljusskildring och minutiös detaljåtergivning till svensk grafikertradition från 1920-talet. Han hade en stor samhörighet med hembygden och hans motiv är hämtade från dessa trakter.
Med hänsyn till konstnärens namnbyte kan det finnas målningar av Gullby som är signerade Svensson.”
Wikipedia


 

Det märkliga är att min senaste roman I mjölnarens spår utspelar sig just där, utanför Åtvidaberg. Fast det är klart, det var Östergötlands Honnörsstipendium, så…

stipendiumutdelning

Min sambo var min ”stand-in”på utdelningsdagen. Tack till honom, och min dotter. /Kram Stina


 


Folkbladet

De tar sikte på TellUs

NORRKÖPING Stina Nilsson Bassell, Jan-Åke Sallermo och Sofia Jardviken är tre av Norrköpingsförfattarna som har sikte på Tellus Östergötlands bokmässa.

*

Kultursidan.nu

Norrköpingsförfattare till TellUs på lördag Berättade och läslust i fokus i år.

KORTKORT/NORRKÖPING Vi träffas i Stina Nilsson Bassells kök i Röda stan. Tre av de författare från Norrköping som deltar på Östergötlands bokmässa TellUs i Linköping lördag 3 december.

*

Linköpings-Posten

Kvinnoöden i egna händer

I röda stan i Norrköping hittar man författaren Stina Nilsson Bassell. Bakom de röda väggarna, i det lilla huset på blott 86 kvadratmeter byggt 1918, lever och verkar hon tillsammans med sin sambo. Det är här hon fattar pennan och formulerar sina romaner, noveller och sin poesi – ofta är det kvinnoöden hon skildrar.


 

Boksignering   Akademibokhandeln  mia

Alltid lika kul att berätta för en lugn och trygg människa om skrivandet. Radioreportern Marie-Louise Kristensson gjorde samtalet till ett härligt möte, och det kändes som att äta honung!
Vilket trevligt ställe Edgards på Lagnö i Sankt Annas skärgård!

En superfin publik! Tack alla!
Kram! (ett utropstecken till )

edgards1 edgards

 

bild-antis kulturnatt affisch

Annonser