Julmarknad på Arbetets museum – del 3

Standard
Julmarknad på Arbetets museum – del 3

Mina böcker på den trevliga Rättvis Design- och hantverksmarknad på Arbetets museum i Norrköping i Östergötland i Sverige.

Lördag & Söndag den 26 & 27 november

11:00–16:00

Du kan leta julklappar bland 40 designers, hantverkare och ideella föreningar. 

Välkomna!

📚

Recension – Spegeln i rummet utanför– My Loved Books

Antal sidor: 361

Förlag: Tallbergs Förlag

Läst format: Kartonnage

Poäng: 5 av 5️

Omtumlande, stark och mörk. En Bitvis hjärtskärande berättelse 

Det här är den andra boken som jag läst av författaren och även fast jag gillade ”I mjölnarens spår” (som jag mer än gärna rekommenderar) så är den här boken ett strå vassare enligt mig!

En sak som jag fascinerades av redan när jag läste den första boken är att författaren är Riktigt duktig på att återberätta händelser som skett i dåtid. Boken bygger på händelser i nutid (2006) men som är tätt sammanlänkade med händelser som skett under 1670-talet.

Vi får träffa starka kvinnor som fått/får kämpa för att få vara sina Egna; år 2006 får vi följa Suset och 1673 får vi följa Elsa. De bägge kvinnorna har många likheter/olikheter och binds samman genom Elsas anteckningsböcker.

En Fin men omskakande berättelse som jag varmt kan rekommendera om Du vill läsa en bok som stannar kvar… 

Trevlig läsning! 

&

📚

Recension – Spegeln i rummet utanför– Bokfiii

Har tidigare inte läst något av författaren, Stina Nilsson Basell vilket gjorde läsandet än mer givande!

Spegeln i rummet utanför är en gripande, stark berättelse om hur det är att vara kvinna år 1973 och år 2006. Berättelsen skildrar kampen om att vara kvinna, om de val som kan komma att kosta än allt. Författaren, har en förmåga att fängsla läsaren i sin skildring av de parallella tidsepokerna.

Spegeln i rummet utanför belyser vikten om att kvinnor ska respekteras och behandlas med värdighet och inte som männens egendom.

Bokens helhetsbetyg blir 5 av 5. Kan varmt rekommendera Spegeln i rummet utanför.

Om stina bassell

Födelseort: Västervik Hemort: Norrköping Bakgrund: Journalistlinjen, Bona fhs Bildande & Skrivande, Marieborg fhs Kreativt skrivande (distanskurs) Fortsättningskurs kreativt skrivande Radioproduktion projektår 1 år (radioteater) Fortsättning radioteater 1 år (distanskurs) Manus för film (distanskurs) Familj: sambon Holger, dottern Fedra och katten Majsan Bor i ett rött hus med vita knutar som andas 1918. Ögonfärg: grön Skonummer: 39 Hårfärg: mörkblond, brun, kastanjebrun Favoritfärg: orange Favoritmat: blåbärscheesecake Favoritmusik: jazz, visor, afrikanskt, blues mm Favoritsysselsättning: skriva, sjunga, fika, njuta, plantera, möblera om Favoritplatser: Grekland, Frankrike, Zimbabwe, Sanden, Öland, Gotland, i Norrköping: Röda stan, Djurön, Färgargården Favoriförfattare: PD James, Robyn Young, Catharina Ingelman-Sundberg (hennes historiska romaner), Ildefonso Falcones, Camilla Läckberg mfl Ser gärna: film (från 1800-tal och bra deckare) Njuter av: tystnad, kärlek, familjen och vänner, att skriva (tänka och spekulera), musik Hatar: rasism, orättvisa Jag har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska", "Vattnets ådra" och ”Luftens sötma", två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta - och om trollen och spöket”. Och romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt”. ”Idag sitter jag i mitt röda hus i röda stan och skriver röda tankar, ibland blir de blå. Jag skriver för att jag älskar det. Dikter för att de beskriver en känsla, sagovärlden tilltalar mig med sin lite galenhet och klokhet… samtidigt. Och i romanens värld går jag in i Elsa eller Tanja, och smyger in lite av min verklighet, min erfarenhet. Men en stor dos är fantasi. Hur fantastiskt, spännande är det inte att befinna sig i andra världar och låta tangenterna glöda? Och hur viktigt är det inte att belysa vissa ämnen? Det riktigt brinner i mig av längtan och lust över att få ur mig det.” Stina Matilda Aldsjö Smile magazin: ”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Ett svar »

  1. Pingback:  Julmarknad på Arbetets museum del 1 | Stina Nilsson Bassell

Lämna en kommentar